Opzet thuisquiz - dorpsquiznieuwendijk.nl

Dorpsquiz Nieuwendijk
Dorpsquiz Nieuwendijk
Ga naar de inhoud

Opzet thuisquiz

Quiz april 2020
In 2020 had ook Nieuwendijk voor het eerst een heuse dorpsquiz moeten krijgen, maar door de Coronacrisis is deze uitgesteld naar 2021. Om toch vast in de stemming te komen én plezierige momenten te beleven met elkaar zijn we op 30 maart wel begonnen met een zogenaamde Thuis-Dorpsquiz. Deze loopt (bij voldoende belangstelling) zolang de Coronacrisis duurt en kent iedere week een winnaar. Meedoen kan dus op ieder gewenst moment.

Hoe werkt het
  1. Je meldt een team van maximaal 8 deelnemers aan op nieuwendijkquiz@gmail.com. Bij aanmelding vermeld je een teamnaam en het aantal deelnemers in het team.
  2. Deelnemers op hetzelfde woonadres kunnen fysiek met elkaar overleggen en meedoen. Van deelnemers op verschillende woonadressen wordt verwacht dat ze alleen digitaal met elkaar communiceren. Extra fysiek contact met elkaar kunnen we in deze tijd natuurlijk niet promoten.
  3. Via de mail krijg je van maandag t/m vrijdag rond 10.00 uur een nieuwe vraag of opdracht toegestuurd. Met goed zoeken zijn vele vragen te beantwoorden met behulp van internet. Maar regelmatig zal het ook nodig zijn familie of vrienden te raadplegen, in je geheugen te graven, je kasten te doorzoeken en creatief bezig te gaan.
  4. De antwoorden op de vragen geef je door via de mail (nieuwendijkquiz@gmail.com). Alle vragen uit één week moeten beantwoord zijn vóór 22.00 uur op de zaterdag aan het einde van die week. Maar inzenden per dag kan natuurlijk ook (graag zelfs).
  5. Op zondag maken wij - via de mail - de winnaar van die week bekend. En op maandag gaat de dorpsquiz van de volgende week van start. Enzovoorts.
  6. Het leukste is natuurlijk wanneer je op een maandag gelijk mee gaat doen. Maar halverwege een week aanhaken kan ook. Je krijgt dan in één keer de reeds verstuurde vragen van die quizweek toegestuurd en vervolgens – net als de andere deelnemers – één vraag of opdracht per dag. Per week is er immers een winnaar.
  7. En om het nog leuker te maken: zodra er meer dan 40 teams zijn die deelnemen aan de Thuis-Dorpsquiz Nieuwendijk gaan we wekelijks ook echt prijzen uitloven aan de winnaar(s). Daarvoor zoeken we dan wel sponsors….

Doe je mee? Iedere week opnieuw kun jij de winnaar zijn van de eerste dorpsquiz Nieuwendijk. Meld je aan op nieuwendijkquiz@gmail.com

Created with WebSite X5
Dorpsquiz Nieuwendijk
Terug naar de inhoud