Resultaten - dorpsquiznieuwendijk.nl

Dorpsquiz Nieuwendijk
Dorpsquiz Nieuwendijk
Ga naar de inhoud

Resultaten

Quiz kerst 2020
Terugblik op de kersteditie 2020
 
 
Met heel veel voldoening kijken wij terug op de kersteditie van de Dorpsquiz Nieuwendijk. Liefst 38 teams met totaal 175 spelers stuurden antwoorden in. Het aantal mensen dat betrokken werd bij de quiz moet echter minstens dubbel zo groot zijn geweest. Menig team legde vragen weg bij ouders, grootouders, kinderen en vrienden en via via werden mensen benaderd die mogelijk op bepaalde vragen het antwoord wél zouden weten. Fantastisch om te merken dat onze quiz zo ontzettend geleefd heeft in het dorp én dat we er zoveel mensen een plezier mee hebben gedaan.
 
 
De deelnemende teams kregen het echter niet voor niks. Heel wat kilometers werden te voet of op de fiets afgelegd in het dorp, op zoek naar de juiste kerstversiering. Maar liefst 21 teams slaagden erin de volle 40 punten te scoren. Ook erg goed werd er gescoord op de muziekvraag. Daar konden we voor 23 teams de volle 20 punten noteren. Maar toen werd het lastiger….
 
 
Op de vraag “Terug naar School” wist geen enkel team het maximale aantal punten te scoren. De Jenga Rockers en Dijk15 scoorden met 19,5 punt het beste en De Pikantjes en Supergeitisblij wisten 19 punten binnen te halen. Als je even naar beneden scrolt tref je de kunstwerken die bij deze opdracht zijn ingeleverd. Kijk vooral eens naar de tandentrekker van het team Zussen en Pieten. Een toppertje!
 
 
“Ons Dorp” is voor veel teams een worsteling gebleken. Logisch ook; je moest het daar hebben van weetjes en van de juiste contacten. Veel teams hebben gedacht aan Otto een goeie te hebben voor de antwoorden op de politieke vragen. Ze kwamen daarmee in de buurt, maar Otto verstrekte helaas niet de juiste informatie. En dan die jeugdfoto’s: Peter Rombout en Arie van der Stelt ging bij de meeste teams nog wel goed, maar die meisjes…. We zagen langskomen: de zussen Straver, De Pender, Ouwerkerk, Schouten, Romijn, Struik, Dekker, Moree maar ook broer en zus Boterblom, broer en zus Biesheuvel en Maria den Haan samen met Elly Walraven. Toch heeft nog pakweg de helft van de deelnemende teams de juiste oplossing weten te geven, namelijk Lijn en Betsie van der Wiel. Schatjes toch? Ze zijn bijna niet veranderd :-)
Toen kwamen de “Breinbrekers”. De anagrammen en de tekeningen gingen nog wel. Maar die rekenvragen…. Alleen de teams Ookbuitendundijk, De Houthakkers en Flikweert &co wisten hier de volle 20 punten te scoren.
“Nieuws uit Altena” was op zich geen moeilijke vraag. De opdracht kostte alleen erg veel tijd. En die is er door de meeste teams flink ingestoken. Twaalf teams hadden alles goed.
Het vinden van de “Gezelschapsspellen” bleek een behoorlijke klus. Slechts zes teams hadden ze allemaal goed. Veel andere teams lieten hun fantasie de vrije loop. Vooral foto 10 (Clans) en foto 12 (Triggery) gaf een waslijst aan zelfverzonnen (?) namen. Voor Clans zagen we bijvoorbeeld langskomen: Assyria, 1912 Europa, Stenen tijdperk Huttenbouw & Avontuur, Ticket to ride en Mangrovia.  Voor Triggery zagen we de volgende alternatieven: Mathable junior, Getallenrij, Cijfers en letters, Uno, Loco, Lotto en De geheime code.
“Nieuwendijks puzzelen” en “Bekend van Corona” ging bij veruit de meeste teams goed. Slechts vier teams lieten met het nonogram punten liggen en 26 teams behaalden met “Bekend van Corona” het maximale aantal punten.

Hieronder de door de deelnemers ingezonden kunstwerken.  
Created with WebSite X5
Dorpsquiz Nieuwendijk
Terug naar de inhoud