Weekverslagen - dorpsquiznieuwendijk.nl

Dorpsquiz Nieuwendijk
Dorpsquiz Nieuwendijk
Ga naar de inhoud

Weekverslagen

Quiz april 2020
Thuis-Dorpsquiz week 3
 
De derde week van de Thuis-Dorpsquiz begon met een heus Nieuwendijks cryptogram. Moeilijke omschrijvingen daarin bleken “Plek om te schreeuwen” en “Door drollen beter worden”. De eerste was (polder) Kijfhoek en de tweede (dokter) Vijgen. Wat volgde waren 12 afbeeldingen van dierenoren. Daar bleken vooral de oren van de kangoeroe lastig te duiden. Voor de creatieve opdracht om een filmpje te maken met/van het Nieuwendijks Volkslied kwamen weer geweldige inzendingen binnen. We hoorden en zagen zingende manspersonen, goed getimede powerpoints, beelden van Nieuwendijk op zelf gezongen (of gesproken) muziek en alles daar tussenin. Het werd appels met peren vergelijken. Op dag vier werden drie raadsels voorgelegd. De reacties daarop waren zeer verschillend. En op de laatste dag mochten de koks onder de deelnemers aan de slag met recepten. Maar waarvan?
 Op de opdrachten in de derde week werden antwoorden ontvangen van 20 teams. Negentien teams die de voorgaande weken ook meespeelden en één team dat pas afgelopen vrijdag aanhaakte en in anderhalve dag alle opdrachten van afgelopen week maakte. Chapeau! Winnaar van de derde week Thuis-Dorpsquiz Nieuwendijk werd team Van Dijkjes met 45,5 van de 50 te behalen punten. Van harte gefeliciteerd!
Thuis-Dorpsquiz week 2
Het was een mooie tweede week (6-10 april) van de Dorpsquiz Nieuwendijk!
De filmvraag werd door twee teams binnen een uur opgelost, terwijl anderen zich suf zochten of er zelfs helemaal niet uitkwamen. Sport lijkt iedereen wat beter te liggen, al bleek de vraag naar Cassius Clay lastig te beantwoorden en kon je met de Grand Prix in Afrika twee kanten op. De Nederlandse kunstschilders inspireerden tot heerlijke foto’s van De Aardappeleters, De Kinderspelen en het “meisje” met de parel. Wij dromden om de computer als er weer wat binnen kwam. Super leuk! De vraag over belastingdruk zal ongetwijfeld schoolherinneringen opgeroepen hebben. En dan, het nonogram. Nee, dat was geen haan, maar het oorlogsmonument in het Oslopark.
In de tweede week van de Dorpsquiz Nieuwendijk zijn er opdrachten ingeleverd door 25 teams. De winnaar van de tweede week was team Zandsteeg62  met 49 van de 50 te behalen punten. Van harte gefeliciteerd!
Week 1
 
In de eerste week (30 maart- 4 april) van de Thuis-Dorpsquiz Nieuwendijk zijn er opdrachten ingeleverd door 26 teams met circa 110 deelnemers.
 
Voor tuinhekjes en andere toegangen van woningen werd Google Maps afgespeurd, terwijl anderen met de auto het dorp rondreden. Scrabbleborden werden uit de kast gehaald of van de buren geleend. Er werd geschoven met Hankenees, blond, flanellen blouse en automerken tot het zweet op het voorhoofd stond. En voor je er achter was dat songteksten vertaald moesten worden… En welke nummers het dan waren… Maar het meeste werk is waarschijnlijk wel gestoken in het maken van een kunstwerk met als thema “Lente 2020 in Nieuwendijk”. Er werd geknipt, geplakt, getekend, gebouwd en gefotoshopt. Wat een creativiteit hebben we gezien! En wat een enthousiasme en fanatisme geproefd!
Van de 26 deelnemende teams kan er natuurlijk maar eentje de winnaar zijn. Dat is geworden team De Fordjes met 49 van de 50 te behalen punten. Van harte gefeliciteerd!
Created with WebSite X5
Dorpsquiz Nieuwendijk
Terug naar de inhoud