Bevrijdingsdag 2020 - dorpsquiznieuwendijk.nl

Dorpsquiz Nieuwendijk
Dorpsquiz Nieuwendijk
Ga naar de inhoud

Bevrijdingsdag 2020

Finale fotopuzzel Bevrijdingsdag
Op 9 mei speelden de tien teams die alle adressen van de “Bevrijdingsdag-puzzel” goed hadden een soort finalespel. Om klokslag 10.00 uur kregen zij onderstaande drie nieuwe foto’s toegestuurd.
Het team dat het snelste de juiste locaties bij de foto’s wist te vinden mocht zich winnaar noemen van de fotopuzzel Nieuwendijk. Even na 12.00 uur konden wij de spelende teams het volgende bericht sturen:
De finalespelers hebben blijkbaar vanochtend aan hun mobiel of computer vastgeplakt gezeten om direct na ontvangen van de opdracht als een speer van start te gaan. De eerste inzending ontvingen we al om 10.08 uur en binnen het uur hadden vijf van de tien teams de fotopuzzel opgelost. Alle inzenders kwamen met de juiste antwoorden. Namelijk: Kerkweg 50, Anemoonstraat 30 en Buitendijk 24.
Hoewel er natuurlijk maar één de allersnelste kan zijn, gaan we toch twee winnaars aanwijzen. Wij hebben namelijk geblunderd….  We kozen drie foto’s en vergeleken die met de woonadressen van de finalespelers. We moesten het natuurlijk niet hebben dat één van de teams in, naast of tegenover een zoeklocatie zou wonen. Op het laatste moment wisselden we nog één van de drie foto’s en die checkte we niet meer met de adressen van de spelers. Dom. Suf. Lomp. Enz. Want wat we niet wilden, gebeurde daarmee toch… De allereerste inzender woonde in één van de gefotografeerde locaties, maar wist de andere twee locaties in slechts 8 minuten ook te vinden. De tweede inzender meldde zich om 10.16 uur. Eveneens razendsnel. Daarmee feliciteren wij de volgende winnaars van de fotopuzzel Nieuwendijk:
Van Peltjes en Colibiesjes.
De antwoorden van de andere teams zagen we op de volgende tijdstippen verschijnen:
210.30Almduikers
310.35Flikweert & Co
410.57Zandsteeg62
511.01De Fordjes
611.06#Doeslief
711.34Van Dijkjes
811.57Zusjes en Pieten
9Opgegeven om 11.03Eenmansteam Supergeitisblij
Fotopuzzel rond Bevrijdingsdag
 
 
Van 2 t/m 5 mei 2020 kon in Nieuwendijk een fotopuzzel opgelost worden. Team Dorpsquiz Nieuwendijk maakte een variant op de meest favoriete opdracht uit de Thuis-Dorpsquiz Nieuwendijk. Er waren 40 locaties gefotografeerd in ons dorp. De opdracht was om uit te zoeken op/bij welk adres in Nieuwendijk ze thuis hoorden. Ivm de coronamaatregelen waren alle locaties vindbaar op Google Earth of Google Maps, maar natuurlijk ook te voet of op de fiets.
 
Hoe de fotopuzzel verliep en wat de uitslag was, is hieronder te lezen:
 
 
Wat was het fantastisch om in het dorp ieder keer weer mensen tegen te komen die bezig waren met de fotopuzzel! De één op de fiets, de ander lopend, een derde in de auto. De één turend op zijn mobiel, de ander met een setje uitgeprinte foto’s in de hand. En dan konden we nog niet eens in de huiskamers kijken. Daar moet namelijk ook flink gezocht zijn op Google Earth en Google Maps.
 
 
Ongekend was ook het aantal deelnemende teams. De eerste meldde zich al een half uur nadat wij de fotopuzzel op facebook aankondigden en het laatste team schreef zich op 5 mei rond half 3 nog in. Maar liefst 50 teams, met totaal 210 deelnemers hebben uiteindelijk aan het spel meegedaan. Wij zien dit als een enorm compliment voor de fotopuzzel die wij maakten.
 
 
Het was bijzonder te merken dat de fotopuzzel een paar instinkers bleek te hebben. Instinkers die wij er zeker niet bewust ingestopt hadden, maar die uit de reacties duidelijk werden. Zo dachten wij met de muurversiering-met-druiven op Amaryllishof 1 een uniek ding gefotografeerd te hebben. Dezelfde versiering bleek echter ook op nummer 40 te hangen en ook nog ergens anders in het dorp. Of dat paardenhoofd….. Die op de Dwarssteeg ging nog wel, maar die op de Buitendijk was lastig te vinden. En dan bleek er – tot onze verrassing - ook nog eentje te hangen op de Dahliastraat. Tot slot de dakkapel met jaartal op de Rijksweg. Zelf hadden wij deze aanvankelijk genoteerd op nummer 49, maar het bleek toch echt nummer 47 te zijn.
 
 
Van alle teams die meespeelden ontvingen we 38 oplossingen retour. De eerste al op zaterdag, de laatste twaalf even voor 22.00 uur op dinsdag 5 mei. Van de 38 inzenders waren er maar liefst tien die alle veertig adressen goed noteerden. Zij krijgen zaterdag 9 mei om 10.00 drie nieuwe foto’s toegestuurd. Het team dat als eerste de juiste adressen bij de foto’s weet te vinden mag zich de winnaar noemen van de Fotopuzzel Nieuwendijk. Natuurlijk laten we jullie nog even weten welk team dat uiteindelijk geworden is.
 
 
Tien teams hadden nu alles goed, maar dat hadden er behoorlijk wat meer kunnen zijn. Wij zijn er van overtuigd dat veel meer andere teams alle juiste locaties wisten te vinden. Onduidelijkheid of verkeerde aanduidingen op Google Earth of Google Maps hebben echter verschillende keren geleid tot verkeerde huisnummers in de toegestuurde oplossingen. We moesten “streng” zijn…..
 
 
Dan hieronder de oplossing van de fotopuzzel en de (voorlopige) uitslag. Welk team zich echt de winnaar mag noemen van de Fotopuzzel Nieuwendijk zal zaterdag duidelijk worden.
 
Tot slot willen we jullie deelgenoot maken van de reacties die wij ontvingen op de foto puzzel. Superleuk. Ontzettend bedankt daarvoor!
 • Wij hebben in Doornspijk, tijdens onze vakantie, vele digitale kilometers door ons dorp gemaakt.
 • Na 21786 stappen te hebben gezet en 12,5 km te hebben gelopen door ons geliefde Nieuwendijk, hebben wij volgende adressen gevonden:
 • Was erg leuk om te doen!
 • Wauw wat een gave opdracht.. maar ook een moeilijke. Een enkel teamlid openbaarde dat hij blij was dat we niet in Amsterdam op zoek hoefden naar 40 plekjes waar foto’s genomen kunnen zijn.. Maar zelfs in Nieuwendijk valt het niet mee om ze alle veertig te vinden…. Dank voor de leuke fotopuzzel en wij kijken uit naar een volgende activiteit (by the way.. daar mag best wel een aantal weekjes rust tussen zitten… ).
 • wat een mooie manier van tijdverdrijf in deze “vreemde tijd”. En tijd hebben we er in gestoken , uren gezocht met google-maps, een ritje met de auto door ons dorp, diverse keren de fiets gepakt nog eens kijken en nog eens controleren. En ....................................... gestrand bij het zicht van de finish. We hebben helaas niet kunnen achterhalen op welk adres foto 27 thuis hoort (snik)
 • Wat een leuke fotopuzzelquiz was dit zeg! Echt wel een ruime dag vulling, maar super leuk om te doen!!!
 • Bedankt voor de opzet en de organisatie. Nog niet iedereen was op de hoogte, waardoor er heel veel mensen enthousiast zijn, die wellicht ook interesse zouden hebben.
 • Het was echt super leuk om te doen.
 • De meiden wilden er eindelijk eens lekker tussenuit. De berenjacht hadden ze wel gezien. Super initiatief. Bedankt!!!
 • We vonden het een super leuke fotopuzzeltocht!
 • Erg leuke puzzel! Super gedaan en voor herhaling vatbaar!
 • We vonden het erg leuk om mee te doen! Het leeft ook enorm in het dorp, gisteren deden we even een rondje en kwamen we voortdurend groepjes puzzelaars tegen.
 • Wij vonden het echt superleuk om te doen!!
 • Bedankt voor alle moeite, het was erg leuk om te doen en veel fanatieke deelnemers bezig gezien dus volgens mij een succes!
 • Het was weer een leuke quiz
 • Bedankt voor de ontzettend leuke puzzelquiz! We hebben genoten. Maar er is één nadeel: heeeel erg verslavend!
 • Bedankt voor de leuke fotoquiz! We hebben heel Nieuwendijk doorkruist en met flink wat speurwerk naar ons idee alle foto's gevonden.
 • Pfff dat was even pittig, maar wel ontzettend leuk. Complimenten voor jullie, dat jullie dit weer voor elkaar hebben gekregen, super geregeld!!
Created with WebSite X5
Dorpsquiz Nieuwendijk
Terug naar de inhoud