Het verloop - dorpsquiznieuwendijk.nl

Dorpsquiz Nieuwendijk
Dorpsquiz Nieuwendijk
Ga naar de inhoud

Het verloop

Fotopuzzel 5 mei
Fotopuzzel rond Bevrijdingsdag
 
 
Van 2 t/m 5 mei 2020 kon in Nieuwendijk een fotopuzzel opgelost worden. Team Dorpsquiz Nieuwendijk maakte een variant op de meest favoriete opdracht uit de Thuis-Dorpsquiz Nieuwendijk. Er waren 40 locaties gefotografeerd in ons dorp. De opdracht was om uit te zoeken op/bij welk adres in Nieuwendijk ze thuis hoorden. Ivm de coronamaatregelen waren alle locaties vindbaar op Google Earth of Google Maps, maar natuurlijk ook te voet of op de fiets.
 
Hoe de fotopuzzel verliep en wat de uitslag was, is hieronder te lezen:
 
 
Wat was het fantastisch om in het dorp ieder keer weer mensen tegen te komen die bezig waren met de fotopuzzel! De één op de fiets, de ander lopend, een derde in de auto. De één turend op zijn mobiel, de ander met een setje uitgeprinte foto’s in de hand. En dan konden we nog niet eens in de huiskamers kijken. Daar moet namelijk ook flink gezocht zijn op Google Earth en Google Maps.
 
 
Ongekend was ook het aantal deelnemende teams. De eerste meldde zich al een half uur nadat wij de fotopuzzel op facebook aankondigden en het laatste team schreef zich op 5 mei rond half 3 nog in. Maar liefst 50 teams, met totaal 210 deelnemers hebben uiteindelijk aan het spel meegedaan. Wij zien dit als een enorm compliment voor de fotopuzzel die wij maakten.
 
 
Het was bijzonder te merken dat de fotopuzzel een paar instinkers bleek te hebben. Instinkers die wij er zeker niet bewust ingestopt hadden, maar die uit de reacties duidelijk werden. Zo dachten wij met de muurversiering-met-druiven op Amaryllishof 1 een uniek ding gefotografeerd te hebben. Dezelfde versiering bleek echter ook op nummer 40 te hangen en ook nog ergens anders in het dorp. Of dat paardenhoofd….. Die op de Dwarssteeg ging nog wel, maar die op de Buitendijk was lastig te vinden. En dan bleek er – tot onze verrassing - ook nog eentje te hangen op de Dahliastraat. Tot slot de dakkapel met jaartal op de Rijksweg. Zelf hadden wij deze aanvankelijk genoteerd op nummer 49, maar het bleek toch echt nummer 47 te zijn.
 
 
Van alle teams die meespeelden ontvingen we 38 oplossingen retour. De eerste al op zaterdag, de laatste twaalf even voor 22.00 uur op dinsdag 5 mei. Van de 38 inzenders waren er maar liefst tien die alle veertig adressen goed noteerden. Zij krijgen zaterdag 9 mei om 10.00 drie nieuwe foto’s toegestuurd. Het team dat als eerste de juiste adressen bij de foto’s weet te vinden mag zich de winnaar noemen van de Fotopuzzel Nieuwendijk. Natuurlijk laten we jullie nog even weten welk team dat uiteindelijk geworden is.
 
 
Tien teams hadden nu alles goed, maar dat hadden er behoorlijk wat meer kunnen zijn. Wij zijn er van overtuigd dat veel meer andere teams alle juiste locaties wisten te vinden. Onduidelijkheid of verkeerde aanduidingen op Google Earth of Google Maps hebben echter verschillende keren geleid tot verkeerde huisnummers in de toegestuurde oplossingen. We moesten “streng” zijn…..
 
 
Dan hieronder de oplossing van de fotopuzzel en de (voorlopige) uitslag. Welk team zich echt de winnaar mag noemen van de Fotopuzzel Nieuwendijk zal zaterdag duidelijk worden.
 
Created with WebSite X5
Dorpsquiz Nieuwendijk
Terug naar de inhoud